Trailerladen

Het is een stralende dag en samen met een stalgenoot ben je van plan om een mooie buitenrit te gaan maken. Jullie besluiten om met de trailer naar een nabijgelegen bos te rijden om daar een lange tocht te kunnen maken.

De heenreis verloopt redelijk soepeltjes. Binnen een kwartier staan jullie paarden op de trailer en kun je op pad. Nog geen half uur later rijden jullie het parkeerterrein op en vanaf daar kan jullie tocht starten. Je hebt er zin in!

Na een paar uur zijn jullie weer terug bij de auto. Moe maar voldaan, het was een prachtige rit en je hebt enorm genoten. Jullie zadelen de paarden af, geven ze nog wat water en daarna wil je ze weer op de trailer zetten…

Het paard van je stalgenoot staat vlot op de trailer maar jouw paard weigert om in de buurt van de klep te komen. Je zucht een keer ‘geeft niks, we proberen het nog een keer’ en je loopt nog een rondje en wil weer naar de trailer toe lopen. Weer staakt je paard voor de klep, hij wil geen centimeter meer vooruit. Je besluit om een beetje voer te pakken en je paard de trailer op te lokken, ook dit heeft geen succes. Je besluit weer opnieuw naar de trailer te lopen je probeert om het tempo hoog te houden, misschien loopt hij dan door? Wanneer ook dit niet helpt zakt de moed jullie een beetje in de schoenen, jullie staan daar inmiddels al een half uur en je wil graag naar huis.

Je stalgenoot pakt een zweepje uit de auto en probeert je paard met een klein tikje te motiveren om de trailer op te gaan. Weer geen succes. Zo gaan jullie een tijdje door en inmiddels begint frustratie de boventoon te voeren.

Inmiddels is het 1,5 uur later en na redelijk wat dwang en frustratie, besluit je paard de trailer op te gaan. Snel! De stang en de klep dicht, voor hij besluit om er weer uit te stormen. Je paard is boos, staat te stampen op de trailer en is heel onrustig. Maargoed, hij staat er in ieder geval op.

Eindelijk kunnen jullie op weg naar huis. Van dat goede gevoel van de bosrit is niets meer over, jullie zitten gefrustreerd in de auto. Jij baalt omdat je paard zo moeilijk te laden is op vreemd terrein en het ontneemt je de motivatie om weer een bosrit te gaan maken…

Is dit verhaal herkenbaar voor je? Of loop je juist tegen andere problemen aan op het gebied van trailerladen?

Ik kan je helpen. Samen bespreken we het probleem, bekijken de mogelijke oorzaak en maken een plan van aanpak. Daarna gaan we aan de slag volgens dit plan en help ik je om van het trailerladen weer iets positiefs te maken.

Wil je meer informatie of een afspraak maken? Stuur dan vrijblijvend een mail naar info@holistischtrainer.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s