Academische rijkunst

In mijn rijlessen ligt de basis bij de academische rijkunst en streef ik naar een sterk en uitgebalanceerd paard.
Ik geloof niet in het gebruik van hulpteugels om je paard in balans te leren lopen, maar door een logische opbouw van de diverse oefeningen maken we het paard sterker om zo meer in balans te komen en zich te kunnen ontwikkelen tot een fijn en meegaand rijpaard.
Om dit te bereiken kunnen we gebruik maken van diverse trainingsvormen.
Werken aan de hand:
In dit trainingsonderdeel werken we naast het paard. Zo kunnen we de paarden onbelast gymnastiseren, rechter maken en in balans brengen.
Voor de jonge paarden is het heel mooi om op deze manier alvast te leren hoe het lijf te gebruiken, alvorens de ruiter erbij komt. Maar ook voor oudere paarden is het mooi om ze zo te kunnen gymnastiseren en nieuwe oefeningen eerst vanaf de grond aan te leren.

Longeren enkele lijn:
Goed longeren is een kunst en zoveel meer dan je paard rondslingeren aan een lijn. Voor zowel paard als trainer kunnen we hier iets uidagends van maken.
Bij het werken aan de enkele lijn gaan we verder met het rechtrichten van je paard. Er zal nu meer op afstand gewerkt word, waardoor de paarden meer op eigen benen leren lopen.

Rijden:
Alle voorgaande trainingsdoelen komen samen in het rijden, we zullen al het geleerde nu gaan toepassen en zo toewerken naar een werkwillig en uitgebalanceerd paard.