Eigen paarden

Caesar van Schier:

Sinds februari 2014 ben ik in het bezit van deze leuke ruin. Caesar is vermoedelijk een kruising met oa draver en is geboren op 31 maart 2005.

Caesar ken ik al vanaf zijn geboorte en in 2012 heeft hij als trainingspaard gefungeerd tijdens mijn opleiding. Caesar is voor mij altijd een bijzonder dier geweest en toen de mogelijkheid zich voordeed om hem te kopen, heb ik daar niet lang over na gedacht.

Caesar is een zeer gevoelige, maar zeer uitgesproken ruin. Een paard waarbij het af en toe werken is op de grens, soms eronder blijven, soms er op en er eventjes over. Hij laat duidelijk merken als hij het ergens niet mee eens is, maar is ook super meegaand op het moment dat hij het wel allemaal oké vind gaan.

Omdat Caesar fysiek een volledig gezond paard is, zal hij Calypso gaan opvolgen. Caesar zal dus in het vervolg meegaan naar de diverse cursussen en bijscholingen.

Sven:

In de zomer van 2016 is het paardenbestand weer uitgebreid en ditmaal met een Irish Horse genaamd Sven.

Sven is een ruin geïmporteerd uit Ierland en inmiddels is hij al een aantal jaar in Nederland. Sven is geboren in 2011.

Sven is een erg leuk, maar uitdagend paard. Hij heeft een aantal rijtechnische problemen wat zich uit in enorm exploderen en heel erg te gaan bokken. Ik ben nu vooral op de grond aan het werk om zijn balans te verbeteren en het daarmee voor hem onder het zadel weer makkelijker te maken.
Een leuk projectje dus om mee aan de slag te gaan en ik ben heel benieuwd waar we over een jaar staan.

Calypso:

Als 12 jarig meisje kreeg ik een toen 8 jarige kwpn merrie(DarwinxUniform), Calypso.

Calypso was (en is) een heel confronterend dier, niet erg vergevingsgezind en dwingt je om terug te gaan naar jezelf en te zoeken naar andere oplossingen. In het reguliere systeem zijn wij samen vreselijk gebotst, ik wilde teveel op de verkeerde manier en Calypso kon niet aan die verwachtingen voldoen.

Zodoende kwam ik terrecht bij de opleiding ‘school voor mens en paard’ bij Dressuur Natuurlijk en kreeg ik een heel andere kijk op de paarden, de training maar ook hoe ik in het leven stond.

Calypso is zowel mentaal als fysiek een lastig paard. In 2010 is er kissing spines geconstateerd en dat verklaarde veel van haar gedrag. Doormiddel van juiste training en veel begeleiding vanaf de grond, is het voor haar mogelijk om pijnvrij en zuiver te bewegen.

Nu een aantal jaren verder, ouder en vele malen wijzer, durf ik te zeggen dat Calypso echt mijn soulmate is. Zij heeft mj gebracht tot waar we nu staan en is mijn trots, mijn maatje en mijn allergrootste leermeesteres!

In de winter van 2013-2014 ging Calypso steeds meer achteruit. De kissing Spines begon zijn tol te eisen. Calypso kreeg meer pijn en het leven was voor haar niet meer paardwaardig. 
Ik heb de verdrietige beslissing genomen om haar te laten inslapen en op 25 juni 2014 is ze heel rustig ingeslapen. 
Dag lieve dame!

007.jpg